2021-10-25 15:01:03• hírek • Bede Emőke

A Szatmár megyei rendőrség is csatlakozott az országos véradó kampányhoz

Hétfő reggel zajlott országszerte az „Adj plazmát, hogy mások élhessenek!” nevű véradó kampány, melyet a belügyminisztérium kezdeményezett. A megmozduláshoz a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség egyenruhásai is csatlakoztak, így támogatva azokat, akik jelenleg is kemény harcot vívnak az életben maradásért.

A csapatban voltak már tapasztalt véradók, illetve olyan fiatalabb kollégák is, akik első alkalommal „ontották vérüket” embertársaik megsegítéséért. „Arra kérjük a jó egészségnek örvendő állampolgárokat, hogy adjanak vért, azok pedig, akik már átestek a koronavírus-fertőzésen is, adjanak plazmát. A vér- és plazmaadás csak egy egyszerű gesztus, mely mégis életeket menthet; olyan kritikus állapotban levő személyek életét mentheti meg, akiknek nagy szükségük van egy újabb esélyre. Csak együttes erővel, a járványügyi szabályokat betartva léphetünk túl ezen a precedens nélküli időszakon” – írja közleményében a hatóság.


A szatmári rendőrök a következő időszakban is részt vesznek majd a hasonló kezdeményezéseken. „Arra kérjük önöket, álljanak meg és gondoljanak bele pár pillanatra: valahol, egy kórházi ágyon egy elhaló hang segítségért kiált. Ne maradjanak közömbösek!”











Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: